Het Torenboek. De oude Dorpskern.

Jeroenstoren boek Erfgoed Noordwijk

Tijdens een groots evenement, bezocht door ongeveer 800 belangstellenden, werd op vrijdag 21 maart in een overvolle Oude Jeroenskerk het boek ‘De Oude Jeroenstoren, 147 treden naar de top’ aangeboden door Hans van den Berg, voorzitter van de Torenklimcommissie en initiator van dit project. Burgemeester Lokker sprak als eerste spreker zijn waardering uit voor het genomen initiatief. In een gevatte toespraak kregen de bezoekers onder andere van hem te horen dat er ondanks de vele onderzoeken nog steeds één mirakel, onopgehelderd zal blijven en dat is: Waar is het hoofd van Sint Jeroen?

Schrijver Paul Jochemsz memoreerde de vele bijeenkomsten met de torengroep om een gedegen stuk werk af te leveren. Tijdens een van de vele toespraken kregen een aantal klokkenluiders het certificaat dat ze verdiend hadden met de zware opleiding om verantwoord de klokken te mogen luiden.

GertJan Mol en Ellen Steenbergen overhandigden aan initiatiefnemer Hans van den Berg een albasten replica van de torenkerk en onder leiding van Herma van Piekeren werden door het Kleijnkoor aan kerkklokken gerelateerde gezangen ten gehore gebracht. Ook een Gregoriaans koor (onder leiding van Rens Tienstra) verleende medewerking en Jaco van Leeuwen liet de prachtige klanken van het Knipscheerorgel door de kerk klinken. De borrel na afloop was geanimeerd en gezellig, zoals gebruikelijk.

Ga naar De Oude Dorpskern

Vaardigheden

Gepubliceerd op

24 maart 2015

Share This